Ολοκλήρωση

2020-03-23

Όπως το φεγγάρι, πρέπει να περάσουμε πολλά στάδια μέχρι να αισθανθούμε ολοκληρωμένοι!

Από την Ελισάβετ Τσικνάκη

ZN Solutions Executive Assistant Manager

Είμαι η Ελισάβετ Τσικνάκη και από πολύ μικρή ηλικία ήθελα να γίνω νηπιαγωγός. Για την ακρίβεια όταν ήμουν τεσσάρων ετών, παρατηρούσα τη δασκάλα μου και σκεφτόμουν: όταν θα μεγαλώσω θα κάνω αυτή τη δουλειά, για να την κάνω καλύτερα. Μεγαλώνοντας, όλη αυτή η σκέψη διογκωνόταν και η επιθυμία μεγάλωνε καθώς έβρισκα τους πραγματικούς λόγους που ήθελα να γίνω δασκάλα. Ήθελα να δουλεύω με παιδιά ώστε κάθε μέρα να τους μαθαίνω νέα πράγματα και να τα βοηθάω να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.

Παίρνοντας το πτυχίο μου και δουλεύοντας όντως σε μια τάξη με παιδιά άρχισα να αισθάνομαι ότι κάτι έλειπε. Τι ήταν αυτό; Είχα σκοπό να το ανακαλύψω ψάχνοντας. Κατά βάθος γνώριζα ότι η φιλοσοφία της προσφοράς μέσα μου είχε παραμείνει ίδια, αλλά ο στόχος πλέον ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ήξερα ότι η δουλειά μου θα έπρεπε να σχετίζεται με την επικοινωνία, την οργάνωση, τις καθημερινές προκλήσεις και με καταστάσεις στις οποίες θα χρειαστεί να δουλέψω και εγώ και οι συνεργάτες μου υπό πίεση. Ένας άνθρωπος που σέβομαι πολύ, μου είχε πει κάποτε: 

«Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στους 180 σφυγμούς δύσκολα θα κρύψει το πραγματικό του εαυτό.»

Με αφορμή αυτές τις ανησυχίες, ένα ταξίδι ξεκινάει στο IST με τον Ζήση Νεκτάριο, τον οποίο από τη πρώτη στιγμή ένιωσα ότι «it was meant to be» , δηλαδή ότι όλες αυτές οι αμφιβολίες και οι σκέψεις μου και οι στόχοι μου θα γινόντουσαν πραγματικότητα με την καθοδήγηση αυτού του ανθρώπου. Σύντομα λοιπόν με έφερε σε επαφή με άλλους δύο μαθητές του, που μοιραζόμασταν παρόμοιες αξίες και στόχους, με τους οποίους θα συνεργαστούμε στη ZN Solutions.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα πιστεύω μου σχετικά με την οργάνωση και την ομαδικότητα. Όντας αθλήτρια σε ομαδικό άθλημα, έμαθα από πολύ νωρίς ότι για να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα μία ομάδα, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχουν σωστές και υγιείς σχέσεις μεταξύ των παικτών και του προπονητή, αλλά το κυριότερο είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και μεταξύ των φίλων μιας μεγάλης παρέας και το ίδιο ισχύει και για την συνεργασία μεταξύ συναδέλφων. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων ως μονάδες τότε αυτή η εμπιστοσύνη θα μεταφερθεί και στο σύνολο.

Με τον ίδιο τρόπο θέλουμε εμείς, στη ΖΝ Solutions, να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε ώστε να σας προσφέρουμε μια νέα οπτική των αξιών, της ηγεσίας, της συνεργασίας και της αυτοβελτίωσης ώστε να ανακαλύψετε μια νέα πλευρά του εαυτού σας. Σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε συνοδοιπόροι, βασισμένοι στην εμπιστοσύνη και στην μεταξύ μας επικοινωνία, όπου το «εγώ» θα ενταχθεί στο νέο «Εμείς».