Το τρίπτυχο της ποιότητας

2020-03-23

Επικοινωνία ,Ευθύνη, Αυτοβελτίωση. Το τρίπτυχο της ποιότητας....... 

Από την Ελένη Πετρίδη

ZNSolutionsMarketing & CommunicationManager

Με την σειρά μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια κατάσταση που βρίσκομαι συχνά. Στέκομαι μπροστά σε έναν άνθρωπο τον κοιτώ και με κοιτάει, αυθόρμητα χαμογελάμε γιατί ξέρουμε τι θα ακολουθήσει .Σχεδόν ταυτόχρονα σηκώνουμε τα χέρια μας και πιανόμαστε σαν να χαιρόμαστε για κάτι που μάθαμε, σαν να μισοαγκαλιαζόμαστε και περιμένουμε. Ο άνθρωπος μπροστά μου ξεκινάει να κινείται και εγώ νιώθω την πίεση στο σώμα μου να με ωθεί. Κάθε του πράξη απαιτεί και προκαλεί μία δική μου και μπορώ να καταλαβαίνω τι θέλει να κάνω και προς τα που να κινηθώ με το να τον πιέζω πίσω κι εγώ. Έτσι του δείχνω επίσης ότι έχει την προσοχή μου και τη σιγουριά ότι είμαι εκεί. Έχω την κατανόηση του και αυτός την δική μου, συντονιζόμαστε χωρίς να μιλάμε και όσο πάει γίνεται καλύτερο γιατί τα σώματα μας έχουν μάθει πλέον πως να επικοινωνούν. Ένα υπέροχο μέσο επικοινωνίας είναι ο χορός για μένα και όπως ένιαι λογικό όσο περισσότερο εξασκείσαι τόσο καλύτερα επικοινωνείς.

Πάθος για χορό, επικοινωνία και φαγητό φυσικά. Αυτά θα πει κάποιος που με ξέρει. Πριν η ιστορία μου φτάσει στην ZN Solutions και στην υπέροχη αυτή ομάδα, άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου όταν πριν μερικά χρόνια κάνοντας εθελοντισμό, βρέθηκα με διαφορετικά άτομα που είχαν κοινή ανάγκη για συνεισφορά, συμμετοχή και δράση. Αναλαμβάνοντας έπειτα τον συντονισμό των εθελοντών στις δράσεις αυτές ένιωθα γεμάτη με το να τους κατευθύνω και να τους βοηθώ να ξεπερνάνε τα εμπόδια τους. Εμπόδια που τις περισσότερες φορές οι ίδιοι έβαζαν στον εαυτόν τους. Και η χαρά που νιώθει ένας άνθρωπος που τον κατανοείς είναι απερίγραπτη.

Να αναφέρω ότι την ίδια περίοδο που ξεκίνησα εθελοντισμό κόντευα να τελειώσω την πολύ ενδιαφέρουσα σχολή μου, στο τμήμα της Βιοτεχνολογίας, και όπως πολλά παιδιά στην ηλικία μου αναρωτιόμουν τι να κάνω μιας και καταλάβαινα ότι ανήκω εν τέλει αλλού. Είμαι 25 χρονών και μέχρι και σήμερα το που ανήκω ήταν μια ερώτηση που πάντα είχα και ποτέ δεν μπορούσα να απαντήσω ξεκάθαρα, ήξερα όμως ότι η απάντηση υπάρχει μέσα μου και δεν μπορούσα να την εκφράσω. Οπότε ως ανήσυχο πνεύμα που ήμουν, υπεραναλυτικό μυαλό, ενθουσιώδες άτομο με θετική νοοτροπία και έχοντας μεγάλη τάση να δίνω λύσεις σε προβλήματα αποφάσισα να λύσω το δικό μου.

Αυτό που έκανα ήταν να μην σταματάω να κινούμαι, να εμπλέκομαι και να προσπαθώ να γνωρίζω τον εαυτό μου. Αφού η απάντηση ήταν μέσα μου, έπρεπε να με γνωρίσω καλύτερα.

Όλα άρχισαν να γίνονται λίγο πιο ξεκάθαρα όταν διαβάζοντας ένα μικρό αλλά εξαιρετικό βιβλίο, του Brian και της Christina Tracy: Το φίλα τον βάτραχο σου, πήρα ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Ένα μήνυμα που αν και φαίνεται απλό, μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή αν του δώσεις βαρύτητα και το εντάξεις στην καθημερινότητα σου. 

"Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για όλα όσα είμαστε, για όλα όσα έχουμε και για όλα όσα θα γίνουμε".

Συνειδητοποιώντας λοιπόν ότι εγώ και μόνο εγώ είμαι υπεύθυνη για τον εαυτό μου, για την πορεία μου μέχρι τώρα αλλά και για το μέλλον μου, για τις επιτυχίες και αποτυχίες, τις χαρές και τις λύπες, τις καλές και τις κακές σχέσεις, τις ποιοτικές συζητήσεις ή τις παρεξηγήσεις όλα ήταν καλύτερα -τα πάντα- μαγεύτηκα με την αυτοβελτίωση . Και αυτό γιατί είδα ότι μπορούσα επιλέγοντας πιο προσεχτικά τις σκέψεις μου να αλλάξω την ποιότητα της ζωής μου. Και ένα πρώτο κλικ μέσα μου έγινε καθώς δεν μπορούσα να αγνοήσω την ανάγκη που ένιωθα για να μεταδώσω προς τα έξω αυτό όπως και πολλά άλλα όμορφα μηνύματα και την χαρά που μου δίνει αυτή η ιδέα να την προσφέρω στον κόσμο όπως θα ήθελα να την γνώριζα νωρίτερα.

Παράλληλα, δεν ανέφερα ότι αποφοιτώντας αντί να διεκδικήσω κάποια δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασα, προσπάθησα να κάνω πιο επικοινωνιακές δουλειές, Marketing, πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών, συνέχισα να συντονίζω εθελοντικά ομάδες, αλλά δοκίμασα την τύχη μου και στο ευρύτατα γνωστό συνέδριο TEDx, που σκοπεύει στην προώθηση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησα επίσης μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων, σεμινάρια επικοινωνίας, βιβλία κα. Και μπορώ να πω ότι από τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησα ακόμα και μέσα από το χορό, ιδιαίτερα σημαντικοί ήταν οι άνθρωποι που γνώρισα. Και την περίοδο που μου γινόταν ξεκάθαρο πια ότι θέλω να ασχοληθώ με την επικοινωνία και την αυτοβελτίωση ένας υπέροχος άνθρωπος με παρόμοιες ανησυχίες με μένα ήρθε στην ζωή μου. Και δεν είναι άλλος από τον κύριο Ζήση. Ο συντονισμός μας θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν τύχη αλλά το αποτέλεσμα μια σειράς από αλυσιδωτές ενέργειες που επικοινώνησαν όλα όσα υπήρχαν στο παρασκήνιο.

Όλα ξεκινάνε από μέσα μας και η ομάδα μου και εγώ σκοπεύουμε να προσθέσουμε αξία στους ανθρώπους που θα την αναζητήσουν. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται όταν είσαι πρόθυμος να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου. Όλο αυτό επικοινωνείτε προς τα έξω και παράλληλα σου δίνει τη βάση για να επικοινωνείς καλύτερα. Όσοι έχετε βρεθεί στην κατάσταση αυτή με καταλαβαίνετε. Σε εσάς και στους υπόλοιπους σκοπεύουμε μέσω της ZN Solutions και της υπέροχης ομάδας μας να δείξουμε τον τρόπο . Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε καλύτερες επιδόσεις σε κάθε τομέα της ζωής μας όπως και να περιβαλλόμαστε από ανθρώπους με την ίδια ποιοτική νοοτροπία. Η πορεία μου μέχρι στιγμής μου έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να βρεθούμε αντιμέτωποι με τις εσωτερικές ανάγκες μας και να κινηθούμε ώστε να τις καλύψουμε και είναι τιμή μου να είμαι μέλος της ZN Solutions που στοχεύει να φροντίσει όσους το επιλέξουν.